Een 4/5-assige machineconfiguratie instellen

De meeste algemene berichten hebben 5-assige mogelijkheden die al zijn geïmplementeerd, maar standaard zijn uitgeschakeld, omdat deze nodig is om de juiste machineconfiguratie voor de ABC-as in te stellen voor de specifieke machine die u wilt gebruiken.De machineconfiguratie is te vinden in de functie onOpen():

machine config.PNG

Stap 1:De allereerste stap is om te veranderen (voor dit voorbeeld, lijn 173):indien (onwaar)aan deze: als (waar)om de onderstaande configuratiecode van de machine te activeren.

Stap 2: Nu u doorgaan en beginnen met het aanpassen van de ABC-as aan uw behoeften met de opties zoals hieronder beschreven:actuator: Geeft aan dat het actuatortype (d.w.z. “lineair” of “rotatie”).De standaardinstelling is “rotatie”. tabel: geeft op dat de as zich in de tabel of het hoofd bevindt. De standaardinstelling geldt voor tabel.as: geeft de asvector op als een array met drie elementen (bijvoorbeeld ‘[0, 0, 1]”).[As draait rond X, As draait rond Y, As draait rond Z]
Voorbeeld: Een-as die rond de X-as draait, zou dit zijn: [1, 0, 0]verschuiving: geeft de asverschuiving op als een array met drie elementen (bijvoorbeeld “[0, 0, 25]”).
De standaardinstelling is [0, 0, 0].coördinaat: geeft de coördinaat op die wordt gebruikt in de ABC-vectoren (d.w.z. “X”, “Y”, of “Z”). Het gegeven getal definieert de letter voor de as:
0 = “A”
1 = “B”2 = “C”
Opmerking: Dit is de enige manier om de asletter voor de uitvoer te beïnvloeden.
cyclisch: Geeft aan dat de as cyclisch is. Alleen ondersteund voor rotatieassen.Alleen gebruikt wanneer een bereik is opgegeven. De standaardinstelling is onjuist.bereik: hiermee geeft u het hoekbereik voor de as in graden op als een array met twee elementen (bijvoorbeeld “[-120, 120]”). U ook één getal opgeven om een as voor een aggregaat te maken.
De standaardinstelling is niet gebonden.voorkeur: Hiermee geeft u de voorkeurshoeken op (-1:negatieve hoeken, 0:don’t care en 1:positieve hoeken). De standaardinstelling is niet schelen.oplossing: hiermee geeft u de resolutie op. In graden voor rotatieactuator. De standaardinstelling is 0.Let op:Als je alleen een 4-assige setup nodig hebt, kun je de andere as verwijderen om te beginnen met” var bAxisenvar cAxisof je ze gewoon uitschakelen door twee slashes te typen//voor de lijn die je wilt uitschakelen.Vergeet niet de variabele uitgeschakelde as uit de code te verwijderen, zoals uitgelegd in stap

3.Stap: machineConfiguratie = nieuwe Machine configuratie. (aAxiscAxis );Deze lijn creëert een nieuwe machineconfiguratie zoals hierboven gedefinieerd met behulp van de opgegeven variabelen voor elke as (in dat geval: aAxis, cAxis).U alleen gebruik maken van de variabelen in de haakjes die hierboven zijn gedefinieerd.Voorbeelden:4-assige opstelling, A draait rond X, richting is positief: var aAxis = createAxis({coordinate:0, tabel:true, as:[1, 0, 0], bereik:[-360,360], voorkeur:1 });machineConfiguratie = nieuwe MachineConfiguration. (aAxis );4-assige opstelling, A draait rond X, richting is negatief:var aAxis = createAxis({coordinate:0, tabel:true, as:[-1, 0, 0], bereik:[-360,360], voorkeur:1});machineConfiguratie = nieuwe machineConfiguration(aAxis );5-assige, B draait rond Y, C draait rond Z, richtingen beide positief:var bAxis = createAxis({coordinate:0, tabel:true, as:[0, 1, 0], bereik:[-360,360], voorkeur:1});var cAxis = createAxis({coordinate:0, tabel:true, as:[0, 0, 1], bereik:[-360,360], voorkeur:1});machineConfiguratie = nieuwe MachineConfiguration(bAxis, cAxis );Stap

4:setMachineConfiguration(machineConfiguration );Deze lijn maakt de machine configuratie, geen noodzaak om iets te veranderen hier.Step 5:optimaliserenMachineAngles2(0); TCP ingeschakeld (bijv. M128, TRAORI, G43.4, G243)optimaliserenMachineAngles2(1); TCP uitgeschakeld (bijv. M128, TRAORI, G43.4, G243)Met deze optie u beslissen of uw machine TCP-mogelijkheden heeft voor 5-assige gelijktijdige bewerking of niet.Als u problemen hebt, u hier om hulp vragen: 1)

Neem contact op met uw lokale reseller/ serviceprovider: HSM postaanpassingen nodig? Vind hier
uw juiste contactpersoon 2) Vraag de community: HSM Post Processor forum De aanbevolen redacteuren worden hieronder vermeld: – Visual Studio Code : Autodesk HSM post editor voor Visual Studio Code
– Notepad++ : Editor voor post processor aanpassingen

AchimN
Sr. Software