ProNest’s gemeenschappelijke lijnknippen

Door Hypertherm

Het CAM-softwareteam van Hypertherm staat klaar om u een kijkje te geven bij enkele van de meer populaire functies en technologieën in onze softwareproducten.

Common line cutting (vaak afgekort als CLC) is wanneer twee of meer vormen / delen een snijpad delen op een vel of plaat. Het is vaak voordelig, in termen van plaatgebruik en programmaduur, om gemeenschappelijke lijngesneden delen te gebruiken, vooral als ze in reeksen (roosters) op de plaat worden geplaatst of als een langzame snijvoeding wordt gebruikt.

Deze week delen we zes eenvoudige manieren om een lijn te snijden met dezelfde of verschillende onderdelen. Deze zes methoden laten zien hoe ProNest dingen gebruiksvriendelijk maakt, maar niet ten koste gaat van kracht en flexibiliteit.

Misschien is de meest voor de hand liggende manier om lijnen te knippen, simpelweg een onderdeel op uw vel te laten vallen en op de ‘CLC’ -knop in het lintmenu te klikken – er wordt onmiddellijk een gemeenschappelijk lijnsnijpaar gemaakt!

U ziet wellicht ook de menuknoppen “Quad” en “CLC Array”. Bij “quad” snijden met een gewone lijn worden vier exemplaren van het onderdeel in een 2 x 2 raster geplaatst. Het is handig voor vierkante of rechthoekige vormen.

 

CLC Array is een uitzonderlijk krachtig hulpmiddel waarmee u een raster van gemeenschappelijke lijnuitsparingen in rijen en kolommen kunt maken. Dit is niet alleen krachtig, het is ook uitzonderlijk eenvoudig te installeren en te gebruiken. Selecteer gewoon een onderdeel en klik op CLC Array – zo eenvoudig is het! Als u instellingen wilt wijzigen, selecteert u de vervolgkeuzepijl, klikt u op Instellen en vervolgens op Start. Eenmaal in het dialoogvenster kunt u de array naar wens wijzigen, inclusief aantal rijen of kolommen, kolomhoogte, lengte, etc.

Automatische CLC is handig als u van tevoren weet dat u een onderdeel voorafgaand aan of tijdens het automatisch nesten wilt CLCen. Stel in de lijst met onderdelen bewerken de eigenschap Common Line Cutting van een onderdeel in op Pair, Quad of Both – het onderdeel wordt automatisch in een paar of een groep van vier gesneden en vervolgens genest. Evenzo kunt u ProNest laten proberen om automatisch CLC-arrays te maken tijdens automatisch nesten door de eigenschap Allow CLC Array voor een onderdeel te selecteren. ProNest analyseert de vorm van het onderdeel en maakt CLC-array-grids tijdens automatisch nesten (indien mogelijk).

Als u de functie “OneClick” -opdrachtautomatisering gebruikt, kunt u dit alles van tevoren instellen, op een enkele knop klikken en ProNest al het werk laten doen.

Advanced CLC is een krachtig hulpmiddel waarmee verschillende onderdelen gemeenschappelijk kunnen worden gesneden. Ondanks de naam, Advanced CLC, is de functie heel gemakkelijk te gebruiken. Sleep de randen van onderdelen eenvoudig over elkaar en ze klikken automatisch in elkaar. Eenmaal uitgelijnd, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u ‘Common Line Cut’. De onderdelen kunnen verder naar wens worden gepositioneerd door CTRL ingedrukt te houden en een “geometrische bult” uit te voeren naar de gewenste locatie.

Met Plate / Sheet Edge CLC kunt u eenvoudig een onderdeel zo positioneren dat het een gemeenschappelijke lijn deelt met de plaatrand. Dit deel van het onderdeel wordt helemaal niet gesneden. Sleep de rand van het onderdeel gewoon over de rand van de plaat, laat deze in elkaar klikken en klik op Common Line Cut.

ProNest maakt het snijden van gewone lijnen eenvoudig en gemakkelijk. Kerf-, voedingssnelheid-, snijrichting- en inloop- / uitloopeigenschappen inclusief stijl, locatie en lengte zijn allemaal vooraf geconfigureerd voor de gebruiker. Wat u ook moet bereiken, het is niet moeilijk.


Terug


https://youtu.be/8S_XUCJkm2Y