IBE Software

Professionele CAD/CAM software

De BLECHCENTER Plus vertegenwoordigt de interface tussen het ontwerp en de productie van uw bedrijf. Samen met de BLECHCENTER Plus vormen onze technologiemodules ncCAD32 of cncCUT een professionele CAD/CAM unit.
Onze CAM componenten hebben een automatische technologie generatie, dat wil zeggen snijden of ponsen webs met de bijbehorende NC-code worden gegenereerd met een klik van een muis.

 

Verwaltung, Konstruktion und Fertigung mit den CAD/ CAM-Produkten ncCAD32, cncCUT und der Datenverwaltung BLECHCENTER.

Uw voordelen in één oogopslag:

 • Snelle en eenvoudige contourcreatie.
 • Speciaal ontworpen voor plaatbewerking.
 • DXF/DWG importfilter met foutcorrectie.
 • Gebruikersgerichte macroprogrammering.
 • Bleed management en technologie tabellen.
 • Multi-brander operatie automatisch en semi-automatisch met minimale afstand.
 • Gemeenschappelijke bezuinigingen.
 • Schuine snijkant voor machines met draaibare snijkop.
 • Lees NC-programma’s terug in geometrieën.

 

Beheer, nest en fabriceert meubelfronten met VARIONEST

VARIONEST is een bijzondere ontwikkeling. De software is speciaal ontworpen om meubelfronten te beheren. Eerst worden de fronten gemaakt en vervolgens genesteld. Het boxplan wordt overgebracht naar de machine. De machine neemt het vouwen van de meubilairvoorzijden over.

Toepassing van de berekening in BLECHCENTER Plus

De video toont het gebruik van de berekening in BLECHCENTER Plus – het ordermanagement van Eckelmann IBE Software GmbH. Berekening in orderbeheer is een eenvoudig en snel te gebruiken tool die kan worden gebruikt om nauwkeurige prijzen in de kortst mogelijke tijd te bepalen.

Instellingen in AVKalk

In de video laten we zien hoe de berekening kan worden aangepast met een paar eenvoudige stappen.

De formuliereditor in één oogopslag

De KGO editor is een hulpprogramma zodat u uw berekening aanpassen in BLECHCENTER Plus.

BLECHCENTER:

Complete oplossing voor plaatbewerking


Hoe u zich een complete oplossing voorstellen voor plaatbewerking? Dit is heel eenvoudig: De BLECHCENTER Plus is een compleet instrument voor uw productiecontrole, omdat het het ontwerp combineert met het beheer via intelligente en individuele interfaces. Zodra CAD-gegevens zijn verzameld, is uw merchandise management systeem direct beschikbaar zonder vervelende, dubbele ingangen.
De gebruiker heeft slechts één softwarepakket nodig voor planning, ontwerp, kostprijsberekening, nesting en NC-programmering. Alle processen in de software zijn geoptimaliseerd voor plaatbewerking.


Datenverwaltung mit dem BLECHCENTER Plus und einem ERP/ PPS-System via Schnittstelle

 

Management

Alle gegevens worden beheerd in een database en kunnen worden doorzocht en gecombineerd volgens verschillende criteria. Met efficiënt datamanagement ondersteunen wij u efficiënt met onze software bij het optimaliseren van uw bestellingen. De taak is altijd op de voorgrond, zodat verschillende taken, geoptimaliseerd voor materiaal en dikte, kunnen worden genesteld op een paneel. U bespaart tijd en kosten! De afgewerkte gegevens worden vervolgens teruggerapported en u houdt altijd een overzicht bij van uw productie en bestellingen. Uw voordelen in één oogopslag:

 • Plaat- en restplaatbeheer.
 • Productieorders beheren en nesten.
 • Optimale plaatgebruik door middel van box routines.
 • Combinatie van verschillende bestellingen van verschillende klanten.
 • Tijdsbesparing bij orderverwerking.
 • Databaseverbinding met MS-SQL Server.
 • Individuele vormen.
 • Kwaliteitscertificaten.
 • Verschillende technologiemodules kunnen worden geïntegreerd.
 • Individuele interfaces voor PPS-systemen.
 • Hogere omzet en aanzienlijke kostenbesparingen.
 • Cross-netwerk werk.

Optionele modulesDe BLECHCENTER Plus is modulair uitbreidbaar: Combineer ncCAD32 of cncCUT als basistechnologiemodule en breid extra modules naar wens uit.

Onze extensies in één oogopslag:

Mit der Textstempelung können Tafeln und Werkstücke beschriftet werden.
Gedeeltelijk stempelen:
Multi-line etikettering van uw afzonderlijke onderdelen en platen inclusief logo mogelijk.
Die Maschinenbelegung zeigt die Auslastung der Maschinen.
Machinetoewijzing:
Bedien de optimale machinegebruik met behulp van een duidelijk schema. Het schema bevat de exacte productietijden en de productieorder. Alle processen kunnen handmatig worden ingegrepen en wijzigingen kunnen worden aangebracht.
IBE Software bietet Makros für Lüftungskanäle und Rohre an
Duct en macro’s:
Onze gegoten onderdelen voor ventilatie constructie bieden u een brede selectie van vooraf gedefinieerde en zorgvuldig geselecteerde fittingen. Of voeg individueel geprogrammeerde macro’s of macro’s uit ons uitbreidingspakket toe aan onze standaardmacro’s.
Angebot schnell und einfach mit AVKalk unserer Kalkulationssoftware berechnen
Kostenberekening:
De offerteberekening van plaatwerkonderdelen wordt gemaakt op basis van de materiaaldatabase.
Mit der Schnittstelle zwischen BLECHCENTER Plus und Solid Edge können Abwicklungen von 3D-Zeichnungen importiert werden.
3D plaatwerkconstructie met flatpatern:
Met onze interface naar Solid Edge u tekeningen in 3D construeren en de tekening als DXF overbrengen naar onze software. Assemblies kunnen als project worden beheerd.
Erstellen Sie Rechnungen, Auftragsbestätigungen, Lieferscheine und Gutschriften direkt mit dem BLECHCENTER Plus.
Boekhouding:
De factuurmodule is volledig geïntegreerd in blechCENTER Plus en combineert productiecontrole en ontwerp met beheer. In de module Factuur is klantbeheer gekoppeld aan de boekhouding.
Batch-Schachtelplan mit dem BLECHCENTER Plus konfigurieren.
Geoptimaliseerd boksen van varianten (batchboxen):
Onze boxmodules kunnen worden uitgebreid in de BLECHCENTER Plus met de zogenaamde batchboxen. Batch boksen optimaliseert het box resultaat voor alle of individuele machines. De nestingen en hun parameters worden op de achtergrond getest en vervolgens worden de geoptimaliseerde boxresultaten weergegeven.

 

Het gebruik van uw machines in productie regelenBedien uw productie optimaal met de machinebezetting en de nachtbediening van blechCENTER Plus.

Machinetoewijzing

Die Maschinenbelegung zeigt die Auslastung der Maschinen.

Met de machinetoewijzing krijgt u een handig overzicht van de bezetting en het gebruik van alle machines. Machinetoewijzing is een schema met de exacte productietijd van uw bestellingen. Elke machine wordt weergegeven in een apart tabblad. De productietijd wordt weergegeven in kleurgecodeerde balken. De kleur laat meteen zien of de bestelling nog op tijd kan worden voltooid. De tijdlijn kan naar wens worden ingesteld met behulp van een schuifregelaar. Productietijden of productievolgorde kunnen op elk moment worden verstoord.


Nachtbediening

Veel bedrijven produceren in verschillende lagen. Om de inspanning in de nachtdienst zo laag mogelijk te houden, kunnen geneste platen van productie naar nachtbediening worden verplaatst. Voor de operatie worden verschillende platen geassembleerd en gecombineerd tot één NC-programma, dat vervolgens met minder inspanning in een nachtbewerking kan worden uitgevoerd dan normaal. Onze verkoopafdeling adviseert u